Συμβουλές για να Αγοράσεις καλό μεταχειρισμένο όχημα

Πριν ξεκινήσεις την έρευνα, πρέπει να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου σχετικά με το όχημα που χρειάζεσαι. Συγκεκριμένα θα πρέπει να προσδιορίσεις τη βασική χρήση του νέου οχήματος, που θα το κυκλοφορείς, που θα το σταθμεύεις και τι θα μεταφέρεις.

Πέραν τούτου θα πρέπει να υπολογίσεις την απόσβεση που θα κάνεις σύμφωνα με τη χρήση του και την μεταπωλητική αξία του οχήματος, όταν θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Ειδικά στις περιπτώσεις που το όχημα θα οδηγείται από υπάλληλο ίσος το όχημα να έχει περισσότερες φθορές.

Έλεγχος κινητήρα πριν την αγορά

Τα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις μόνος σου σε έναν κινητήρα (χωρίς ειδικό εξοπλισμό) είναι λίγα αλλά σημαντικά! Καλό θα ήταν λοιπόν να ελέγξεις:

τη στάθμη του λαδιού (πρέπει το λάδι να βρίσκεται κοντά στην ένδειξη max. του δείκτη λαδιού – το χρώμα μην σε απασχολεί, αν είναι μαύρο σημαίνει ότι το λάδι κάνει καλά τη “δουλειά” του)
τυχόν διαρροές από τα μέρη του κινητήρα που ενώνονται μεταξύ τους
κομμένα κολάρα ή άλλα φθαρμένα εξαρτήματα που είναι προς αντικατάσταση
Σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του κινητήρα θα μάθεις επίσης και από ένα σωστό test drive!

Κάνε το σωστό Test Drive

Πέραν του ελέγχου θα πρέπει να οδηγήσεις το όχημα σε συνθήκες της καθημερινότητας σου για να καταλάβεις αν πραγματικά είναι αυτό που σου ταιριάζει. Κατά το test drive πρέπει να απαντηθούν διάφορα ερωτήματα, όπως αν βολεύεσαι στο κάθισμα, αν η θέση οδήγησης είναι η σωστή, αν έχεις καλή ορατότητα, πραγματικός έλεγχος της κατανάλωσης και οι επιδόσεις του κινητήρα σε πραγματικές συνθήκες.

Αν υπάρχει, ζήτησε το βιβλίο service

Το βιβλίο service είναι η απόδειξη ότι ένα αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί σωστά (ή και λάθος) και μπορεί να σου δώσει πολλά και ενδιαφέρονται στοιχεία. Κάθε πόσα χιλιόμετρα “έκανε” αλλαγή λαδιών;
Δίσκο-πλατό έχει αλλάξει και αν ναι πότε; Γιατί έχει αλλάξει αντλία νερού πριν τις 100.000χλμ;